AZ fond s 5,37 posto udjela postao peti najveći vlasnik Mercatora

Bez autora
Aug 24 2011

Posljednjih mjeseci, paralelno uz priču o prodaji Mercatora, odvijaju se interesantne sitnije, ali ne i nevažne transakcije dionicama najvećeg slovenskog trgovačkog lanca. Za hrvatsku javnost posebno je zanimljivo da je kroz nekoliko transakcija od proljetos Societe Generale - Splitska banka postala vlasnik 5,37 posto Mercatora, čime trenutno drži peto mjesto na listi deset najvećih dioničara ljubljanske kompanije. Posljednja transakcija službeno je objavljena putem Ljubljanske burze 19. kolovoza i u priopćenju se konkretno navodi da je SG Splitska banka 12. kolovoza kupila 1960 dionica Mercator i to za skrbnički račun. Od prošlog je tjedna, pak, SG Splitska banka dodatno povećala svoj udio u Mercatoru. Slovenski mediji koji su pisali o spomenutim transakcijama navode da banka dionice kupuje u ime AZ mirovinskog fonda, što je i potvrđeno...

AZ fond s 5,37 posto udjela postao peti najveći vlasnik MercatoraPosljednjih mjeseci, paralelno uz priču o prodaji Mercatora, odvijaju se interesantne sitnije, ali ne i nevažne transakcije dionicama najvećeg slovenskog trgovačkog lanca.

Za hrvatsku javnost posebno je zanimljivo da je kroz nekoliko transakcija od proljetos Societe Generale - Splitska banka postala vlasnik 5,37 posto Mercatora, čime trenutno drži peto mjesto na listi deset najvećih dioničara ljubljanske kompanije. Posljednja transakcija službeno je objavljena putem Ljubljanske burze 19. kolovoza i u priopćenju se konkretno navodi da je SG Splitska banka 12. kolovoza kupila 1960 dionica Mercator i to za skrbnički račun.

Od prošlog je tjedna, pak, SG Splitska banka dodatno povećala svoj udio u Mercatoru. Slovenski mediji koji su pisali o spomenutim transakcijama navode da banka dionice kupuje u ime AZ mirovinskog fonda, što je i potvrđeno."S današnjim danom, AZ obavezni mirovinski fond vlasnik je 5,37 posto dionica Mercatora. Jedini motiv za tu, kao i za svaku drugu investiciju AZ fonda, je dobrobit naših članova. Splitska banka je banka skrbnik AZ fonda kojeg po zakonu moramo imati pa se zbog toga ona pojavljuje kao skrbnički račun vlasnika", navode u AZ fondu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik